Auto's verdwijnen dan toch van Grote Kerkhof in Deventer

Het is al langere tijd onderwerp van gesprek op het Deventer gemeentehuis, maar het college is er dan toch over uit: het Grote Kerkhof wordt autovrij. Vanaf 2 januari kan er niet meer geparkeerd worden.

"Met het verdwijnen van de parkeerplaatsen wordt het Grote Kerkhof weer een echt plein", laat wethouder Carlo Verhaar weten. "Een plek waar je rustig kunt wandelen, genieten van de prachtige omliggende gebouwen en waar activiteiten kunnen worden georganiseerd. Dat is even wennen voor de mensen die nu op het Grote Kerkhof parkeren, maar het draagt bij aan een aantrekkelijkere binnenstad."

In de afgelopen periode zijn alle direct belanghebbenden, zoals de bewonersvereniging, de Lebuinuskerk en de horeca aan het plein, geïnformeerd over de plannen. Het Grote Kerkhof wordt vooralsnog afgezet met paaltjes. Dit vooruitlopend op de herinrichting van het plein, de Nieuwe Markt en de Stromarkt.

Vergunninghouders, bewoners en bezoekers van de binnenstad worden onder meer met brieven en verkeersborden op de hoogte gesteld van de wijziging. Het verkeersbesluit ligt zes weken ter inzage en staat open voor bezwaar en beroep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Grote kerkhof parkeren Nieuws
Deel dit artikel: