Fietsersbond: eerst de F35 afronden, en dan pas de N35 verder aanpakken

Voor er ook maar een meter asfalt aan de N35 wordt toegevoegd, moet eerst de F35, de fietssnelweg door Twente, worden afgemaakt. Dat stelt de Fietsersbond. Sterker nog: de stelling in 'Hèt verkiezingsprogramma van Overijssel' om de fietssnelweg vanaf Nijverdal door te leggen naar Zwolle is een prima idee, vindt de Fietsersbond.

RTV Oost heeft het concept van 'Hèt verkiezingsprogramma van Overijssel' naar verschillende organisaties gestuurd, zoals LTO Noord, Transport en Logistiek Nederland en dus ook de Fietsersbond. 

Die laatste organisatie loopt warm voor het idee om de F35 vanuit Nijverdal, nu het beoogde eindpunt van het traject, door te trekken tot Zwolle. Het was één van de stellingen die de redactie van RTV Oost voorlegde aan de bezoekers van onze site, app en Facebookpagina. Bijna veertig procent van de mensen die reageerden, waren het eens met deze stelling. 

Zo'n 26 kilometer

Voor de Fietsersbond een duidelijk signaal. "Het gaat om hemelsbreed een afstand van zo'n 26 kilometer", aldus de Fietsersbond in een reactie op het conceptprogramma dat de organisatie door de redactie van RTV Oost kreeg toegestuurd. "Het is een relatief eenvoudig tracé, omdat er geen drukke regio's doorkruist moeten worden. De stelling van de Fietsersbond: eerst de F35 afronden, en dan pas de N35 verder aanpakken."

En laat fietspaden zoals de F35 dan ook door of vlak langs de stadskernen en oude winkelgebieden lopen. Dat is ook goed voor de economie, oordeelt de Fietsersbond. 

Prima oplossing

Kern van het verhaal van de Fietsersbond is: maak het de fietser gemakkelijker. "Zorg voor fietsenstallingen die de reiziger een kortere reistijd opleveren", stelt de bond. "Dus laat de reiziger niet vijf minuten lopen bij het station om de trein te halen. Een fietsenstalling boven het spoor is een prima oplossing." 

Als voorbeeld noemt de fietsersbond de situatie in Hengelo. "Maak een loopbrug vanaf de bovenste etage naar het perron", pleit de bond. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: