Voormalig RTV Oost-journalist Rob Vorkink (51) overleden

Rob Vorkink, voormalig verslaggever van RTV Oost, is in zijn woonplaats Goor overleden.

Vorkink werkte ruim 28 jaar bij deze omroep en stond bekend als een uiterst gedreven verslaggever. Iemand die bij grote gebeurtenissen steevast vooraan stond en zich niet door autoriteiten de les liet lezen.

Grote dossierkennis

Maar hij genoot vooral aanzien vanwege zijn onuitputtelijke dossierkennis. Zo speelde hij een meer dan prominente rol in de affaire-Jansen Steur, de neuroloog die bij tientallen patiënten blunderde bij het stellen van diagnoses. Nadat Jansen Steur in Nederland niet meer mocht werken, week hij uit naar een Duitse privékliniek. Daar wist Vorkink hem op te sporen.

Vorkink had zich bovendien helemaal vastgebeten in het dossier van de vuurwerkramp in Enschede. Tot gisteren was hij hiermee nog volop bezig.   

"Nieuwsjager pur sang"

"Een nieuwsjager pur sang", zegt hoofdredacteur Henk Jan Karsten. "Na zijn afscheid bij de omroep leek hij zijn draai helemaal gevonden te hebben bij het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money waar hij zijn dossierkennis rond Eternit in Goor en de vuurwerkramp in Enschede opnieuw volop kon benutten. Ook RTV Oost bleef hem aan het hart gaan. Het bericht van zijn overlijden is op de redactievloer dan ook als een schok aangekomen."

Rob Vorkink is geheel onverwacht in zijn slaap overleden. Hij is 51 jaar geworden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Goor Rob Vorkink Jansen Steur Vuurwerkramp Nieuws
Deel dit artikel: