Twentse zorgvrijwilligers krijgen erkenning voor hun werk

Het is koud en druilerig weer, toch worden veel vrijwilligers vandaag in het zonnetje gezet. Het is namelijk Nationale Vrijwilligersdag, en de zorgvrijwilligers van Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) plantten daarom een boom bij woonzorgcomplex Erve Mensman in Geesteren als erkenning voor hun werk.

"Deze Amberboom staat voor het feit dat het diep geworteld is in de aarde. En onze vrijwilligers hebben hun wortels in de samenleving. Daarnaast melden zich steeds meer vrijwilligers bij ons, dus wij blijven net als de boom doorgroeien", vertelt coördinator Ank Korte van TMZ. 

Goede tactiek

TMZ heeft locaties in onder meer Hengelo, Almelo, Enschede en Twenterand. Er zijn zo'n 2100 medewerkers in dienst en er worden daarnaast nog eens ruim 1500 vrijwilligers ingezet. Dat aantal vrijwilligers is groot, als je bedenkt dat veel andere clubs en verenigingen in Nederland juist moeite hebben met het werven van onbetaalde krachten.

Maar er zit een goede tactiek achter het wervingsproces, zegt Korte. "We hebben veel coördinatoren die aandacht geven aan vrijwilligerswerk en daarnaast krijgen ze veel waardering, net zoveel als aan onze vaste krachten."

Symbolisch gebaar

Dat kunnen vrijwilligers René en Nadischa beamen. "Dit symbolische gebaar van de boom laat zien dat TMZ het niet als normaal ziet dat we vrijwillig bij hen werken. We zijn net zo belangrijk als de betaalde medewerkers en dat is fijn om te horen", vertelt René. 

En als de boom stevig in de aarde zit, bestand tegen de komende winter, duiken de vrijwilligers weer snel naar binnen de warmte in. En dan is het wachten tot de lente, als de Amberboom in bloei komt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: