Provincie en basisschool Dalfsen steggelen over kosten parkeerplaats

Wie betaalt de kosten voor een parkeerplaats bij de basisschool Sjaloom in Ankum, bij Dalfsen? Daarover zijn de meningen verdeeld tussen de provincie Overijssel aan de ene kant en de school en een landbouwmechanisatiebedrijf aan de andere kant. De Raad van State mag hierover duidelijkheid gaan brengen.

Opmerkelijk is dat de provincie de parkeerplaats wel een goede oplossing vindt voor de verkeersveiligheid bij de school. Nu krioelen de leerlingen met hun fietsen, de ouders met hun auto’s en de vrachtwagens van het bedrijf door elkaar. Een parkeerterrein kan die verkeersstromen vlak langs de N340 uit elkaar halen.

De provincie werkt nu aan vernieuwing van de N340 en daarvoor is een keerlus bedacht voor het vrachtverkeer van het bedrijf. Maar die oplossing maakt de verkeerssituatie niet veiliger en het bedrijf moeilijk bereikbaar, zeggen de bezwaarmakers. Lange vrachtwagens kunnen de draai niet maken, omdat daarvoor geen ruimte is.

De advocaat van de school en het bedrijf vindt de houding van de provincie onbegrijpelijk. De keerlus is duurder dan de aanleg van het parkeerterrein bij de school, zegt hij. De provincie vindt dat de school zelf maar moet betalen voor zijn parkeerterrein. De Raad van State doet binnen enkele maanden uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
dalfsen ankum raad van state Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: