Conflict loopt verder op: politie verzegelt ingang van bar Bruut in Zwolle

De politie heeft vanmiddag de deur van bar Bruut in Zwolle verzegeld. Vanaf nu is het strafbaar om de bar binnen te gaan. De bar werd in oktober gesloten nadat er een handgranaat aan de voordeur was gehangen. Sindsdien ligt de eigenaar met de gemeente overhoop over onder meer vergunningen.

Er was gisteren een besloten feestje in Bruut en daarmee is het verbod opnieuw overtreden, zegt een woordvoerder van de gemeente. Vorige maand ging de bar ondanks het verbod ook een keer open.

Als dat nu weer gebeurt, kan de eigenaar harder worden aangepakt. Het verbreken van een verzegeling is namelijk een strafbaar feit. “Wij handhaven nu actief omdat de rechter vorige week zei dat ons verbod terecht is”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Eigenaar Bob Kooistra kan het moeilijk bevatten. "Ik ben het slachtoffer van het incident met de granaat, krijg daarna de stempel 'crimineel' en word vervolgens ook zo behandeld", vertelt hij. "Ik kom nu in actie; vanavond begin ik een petitie voor de bar, ik wil gewoon weer open kunnen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bar Bruut Voorstraat Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: