Mike oude Hampsink graaf van de Bosdûvelkes De Lutte

Mike Oude Hampsink is zaterdagavond tevoorschijn gekomen als 52e graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos Marc Thiadens als adjudant om hem in het nieuwe carnavalsseizoen bij te staan. Hun lijfspreuk luidt: 'Dizze vrömde vöggel kent meka deur en doar, dit wot een Dûvels mooi joar!'.

Nadat oud-graaf Wilbert de Goei officieel van zijn taken ontheven was, haakte de technische commissie in op het nieuwe jaarthema van de Lutterse carnavalsvereniging, 'Vreemde Vogels'. In verschillende vogelhuisjes waren bijzondere veren en eieren te zien.

Vreemde vogel

Terwijl het publiek nog druk speculeerde waaruit de nieuwe graaf tevoorschijn zou komen, werd 'de vrömdste vöggel van 't Luttermolen, kapper van de Dorpstroat en oppermepper van de tennisbaan' plotseling vol in het licht gezet, in een hele andere hoek van de zaal.

Bekende dorpsgenoot

Mike Oude Hampsink (46 jaar) is geen onbekende in De Lutte. Hij is al 10 jaar kapper aan de Dorpstraat, even zo lang ondernemer bij de Dorpstraatspecialisten en ook al jaren voorzitter van c.v. de Bosdûvelkes. "In die rol zag ik aanstaande hoogheden van dichtbij sidderen en beven voor hun opkomst en mooie feesten vieren".

De hoogheden van De Lutte (Foto: c.v. De Bosduvelkes)
De hoogheden van De Lutte (Foto: c.v. De Bosduvelkes)

Met zijn allen

"Maar het is toch anders nu het over mij gaat. Ik heb het (vogelgriep)virus nu zelf stevig te pakken", zegt hij met een knipoog. Mike is getrouwd met Odette en ze hebben samen twee kinderen (Merlijn 17 en Jade 12). Zijn adjudant en boezemvriend Marc Thiadens (50 jaar) is internetondernemer en getrouwd met Christie. Samen hebben ze een dochter Marith (9).

Instuif

Zondag 16 december houden de nieuwe hoogheden met hun dames en kinderen tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in hun residentie, De Vereeniging, aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Iedereen is welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren