Paul van der Kraan nieuwe algemeen directeur FC Twente

Paul van der Kraan wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 65-jarige voetbalbestuurder komt per 1 april 2019 over van FC Den Bosch.

Van der Kraan wordt de opvolger van interim-directeur Edward van der Veen, die de taken waarnam van Erik Velderman. Eind december verlaat Van der Veen de club. Velderman werd op zijn beurt eerder dit kalenderjaar aan de kant gezet bij de club uit Enschede.


Ervaren bestuurder

Van der Kraan is al jaren bestuurlijk actief in het betaald voetbal. Hij werd in 2001 algemeen directeur van RBC Roosendaal. Daarvoor werkte hij bij RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Daarna was Van der Kraan ruim acht jaar algemeen directeur bij Vitesse. Begin 2016 werd hij aangesteld als extern adviseur bij Fortuna Sittard. In het najaar van 2017 werd hij benoemd tot algemeen directeur bij zijn oude club FC Den Bosch.

Nieuwe directie

Onlangs werd Martijn Hoogstoevenbeld al aangesteld als nieuwe financieel en operationeel Directeur. Samen met technisch directeur Ted van Leeuwen gaan zij de directie van FC Twente vormen. De statutaire bevoegdheden liggen bij de nieuwe algemeen directeur. Daarmee komt tevens een einde aan de interim-periode van de huidige directeur Edward van der Veen. Eind december verlaat hij de club.

Ervaren professional
Dennis Schipper, lid van de RVC, is in zijn nopjes met de benoeming van Van der Kraan: "Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. Hij heeft een scherp financieel inzicht. We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben. Paul gaat opereren in een complexe organisatie als FC Twente waar emotie en betrokkenheid een belangrijke plaats innemen. Hij is een groot liefhebber van voetbal, maar kan hier met zijn jarenlange ervaring gepast en professioneel afstand van houden. Promotie naar de Eredivisie en sanering van de schulden zijn twee grote uitdagingen voor de komende periode."

Bijdrage aan herstel

Paul van der Kraan over zijn nieuwe functie: "Ik kijk er naar uit om bij deze club aan de slag te gaan en wil graag een bijdrage leveren aan het verdere herstel. FC Twente heeft afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken gekregen, maar dit jaar hebben de supporters en sponsors laten zien dat dit altijd nog een grote club in Nederland is. Die hartverwarmende steun is uniek en geeft aan wat voor club FC Twente is. Op sportief en financieel vlak zijn er grote uitdagingen, mooi om daarmee aan de slag te gaan. Die klus moeten we met zijn allen klaren. Ik wil mij binnenkort in Twente vestigen en zal op korte termijn nader kennis maken met de medewerkers, supporters, sponsors en andere stakeholders van de club."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: