Vrouwen FC Twente en PEC Zwolle beleven prima avond

De dames van FC Twente en PEC Zwolle hebben dinsdagavond een zege geboekt in de eredvisie van het vrouwenvoetbal. FC Twente boekte tegen VV Alkmaar de vierde zege op rij (4-2), terwijl PEC Zwolle op eigen veld te sterk was voor Excelsior: 3-1.

De vrouwen van FC Twente kunnen door de overwinning de play-offs voor de titel niet meer mislopen. Na de overwinning van vorige week op ADO Den Haag was de tweede plek al stevig in Twenste handen en door de 4-2 zege is een top-5 plek gegarandeerd. Twee maanden geleden wonnen de dames van Twente al met 0-5 in Alkmaar.

Smits

Net als in de wedstrijd tegen ADO was Joëlle Smits belangrijk voor Twente. De speelster die vorige week in Den Haag vier keer raak trof, opende na een kwartier de score in Hengelo en tekende in blessuretijd ook voor de beslissende treffer. Na een 3-0 voorsprong werd het in de tweede helft nog spannend toen VV Alkmaar terug kwam tot 3-2. De andere Twentse treffers werden gemaakt door Wilms en Weerden. 

PEC Zwolle

De dames van PEC Zwolle boekten na twee nederlagen weer eens een overwinning. Tegen Excelsior werd het 3-1, mede dankzij twee goals van Babiche Roof. De andere goal werd gemaakt door Maxime Bennink die de score opende. De bezoekers scoorden vlak voor tijd de 3-1. Eerder dit seizoen won PEC Zwolle pas in blessuretijd van de Rotterdamse formatie (2-3).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: