CDA Overijssel: "Kom in actie voor eerste twee Overijsselse waterstoftankstations in 2019"

Het CDA in Overijssel wil dat in 2019 op twee plekken in de provincie waterstof kan worden getankt. De gemeenten Steenwijkerland en Dinkelland hebben aangegeven belangstelling te hebben voor zo'n waterstoftankstation.

"Het is de bedoeling dat er één in de regio Twente en één in regio West Overijssel komt", schrijft het CDA. 

Het CDA zegt dat er subsidie van het Rijk moet komen om de tankstations te kunnen bouwen. "Om die binnen te halen is er ook hulp van de provincie gewenst. Het CDA vindt dat de provincie dit initiatief moet ondersteunen."

Waterstof
Voertuigen die op waterstof rijden, stoten geen schadelijke stoffen uit. In een waterstofauto zit een elektromotor. De waterstof wordt omgezet in stroom om die motor te kunnen laten draaien. Als restproduct blijft er alleen water over. Daarom is een waterstofauto niet schadelijk voor het milieu.


Woordvoerder Bouwien Rutten gaat morgen tijdens het vragenuur in de provincie over dit onderwerp vragen stellen. "Dit lijkt het CDA, gezien de provinciale ambitie om de inzet van waterstofgas in mobiliteit te verhogen, een uitgelezen kans voor de provincie om deze ambities te realiseren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: