Kampen komt carbidschieters tegemoet: schieten mag toch op 54 plekken

Carbidschieters kunnen met oud en nieuw op 54 plekken in de gemeente knallen dit jaar. In een eerder plan waren 33 carbidlocaties aangewezen in Kampen. De burgemeester komt daarmee tegemoet aan de grote groep liefhebbers die liefst ziet dat het melkbusschieten overal toegestaan blijft.

Zo'n 250 fanatieke carbidschieters kwamen met melkbussen en blikken bier naar de gemeenteraadsvergadering. Zij willen op meer plaatsen kunnen knallen met oud en nieuw. Ze pleiten voor een paar carbidvrije zones bij bijvoorbeeld kerken en bejaardentehuizen, en verder vrije keus om te schieten. 

Om dit voor elkaar te krijgen, begonnen de melkbusschutters een petitie die zo'n 1200 keer werd ondertekend. De groep bood de petitie vanavond aan in het gemeentehuis. 

De gemeente wil niet helemaal meegaan met de carbidliefhebbers, maar verhoogt het aantal carbidschietplekken wél van 34 naar 54. Dat is een ruime verdubbeling zelfs van het aantal dat oorspronkelijk in de plannen stond, toen 25 hotspots waren aangewezen. 

Half tevreden

Een bescheiden succesje, vindt Adrie van Gelder, organisator van de petitie: "Ze komen ons half tegemoet, dat is wel mooi. Toch had ik het liever andersom gezien: dat er plekken worden aangewezen waar het niet mag."

Burgemeester Koelewijn belooft niet te streng te handhaven tijdens oudjaarsdag; "Als een vader of moeder met hun kind thuis een paar keer schiet, dan gaan we daar niet streng op handhaven. Maar wij willen geen groepen meer die overlast veroorzaken op niet-aangewezen plaatsen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.