Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk trekt aan de bel over overlast door jongeren

De dorpsraad Vroomshoop- Geerdijk maakt zich zorgen om de overlast die een groep jongeren zou veroorzaken in Vroomshoop. De dorpsraad heeft daarover een brandbrief aan burgemeester en wethouders van Twenterand gestuurd. In de brief wordt gesproken over bedreigingen en scheldpartijen door jongeren tussen 9 en 16 jaar oud.

De kleine groep maakt het de overige Vroomshoopse jeugd erg lastig, aldus de dorpsraad. "We horen regelmatig geluiden dat de groep erg nadrukkelijk aanwezig is bij het zwembad, waar kinderen worden bedreigd."

"Bij Het Punt staat deze groep vaak voor de ingang en worden bezoekers lastig gevallen met name met woorden die erg dreigend overkomen. Kinderen durven niet meer naar hun sport toe te gaan. De groep is zowel buiten als ook in de sporthal erg hinderlijk bezig."

Toegangen worden geblokkeerd, mensen worden uitgescholden, er is vervuiling en geluidsoverlast. Vrijwilligers durven 's avonds niet meer te werken, staat in de brief.  

Problemen verspreiden zich

De dorpsraad heeft ook signalen gekregen dat de problemen zich verspreiden naar het Kerkelijk Centrum Irene en het winkelcentrum Linderflier. 

In de brief wordt gevraagd om een herschrijving van de algemene plaatselijk verordening, zodat de politie mogelijkheden krijgt om deze jongeren aan te pakken. "Wij zijn van mening dat Het Punt een mooie plek moet zijn voor iedereen om elkaar te ontmoeten en het kan niet zo zijn dat een kleine groep hangjongeren het verstiert voor de rest."

Actie ondernomen

De gemeente laat via een woordvoerder weten dat er al actie is ondernomen en dat er geen extra maatregelen nodig zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vroomshoop twenterand overlast Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: