Go Ahead Eagles vergeet te scoren en speelt gelijk tegen tiental FC Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan de topper tegen koploper FC Den Bosch. In De Adelaarshorst was de ploeg van John Stegeman de betere, maar in overtal werd het net uiteindelijk niet gevonden: 0-0.

De Deventenaren begonnen fel aan de kraker en kregen de eerste kansen via Veldmate en Stans. Aan de overkant deed ook Den Bosch van zich spreken en kreeg het de mogelijkheid op de openingstreffer, maar een schot van Blummel werd gekraakt.

Grote kans Navratil

In de laatste tien minuten van de eerste helft wist Go Ahead gevaar te stichten voor het Bossche doel. Eerst vond Verheydt - na een voorzet van Lelieveld - doelman Van der Steen op zijn weg en een minuut later pareerde de doelman van dichtbij een schot van Navratil. Op slag van rust voorkwam aanvoerder Veldmate met een goede tackle een doelpunt van de bezoekers. 

Rood Holla

Tien minuten na rust moesten de bezoekers uit Noord-Brabant verder met tien man nadat Holla voor de tweede keer op de bon ging. Dat was voor Go Ahead het startsein om vol voor de overwinning te gaan en dat leidde ook tot kansen. Een schot van Van der Venne werd over getikt door Van der Steen. De doelman stond ook daarna zijn mannetje door Navratil tot twee keer toe van scoren te houden. 

Verheydt

Go Ahead bleef de druk opvoeren en ging nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende treffer. Die kwam bijna op naam van Verheydt, maar de spits kopte rakelings naast. Even later verdween ook een kopbal van Bakx naast het doel. Uiteindelijk bleek doelman Van der Steen niet te kloppen en daardoor eindigde de topper zoals die begon: 0-0.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 0-0

Arbiter: Lindhout

Geel: Verheydt, Vaisanen, Veldmate, Bliek

Rood: Holla (FC Den Bosch/56/2x geel)

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Veldmate, Bliek, Baas; Stans, Van Moorsel, Van der Venne (Andrade/90); Bakx, Verheydt, Navratil.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Vaisanen, Kersten, Khammas; Brouwers (Bouyaghlafen/70), Holla, Verbeek; Blummel (Felida/59), Sappinen (Van de Sande/64), Beltrame.

Bekijk de statistieken van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: