Inzamelpunt Broekland voor Samen voor de Voedselbank weer groot succes

Ook dit jaar kwam Broekland en haar inwoners weer in actie voor Samen voor de Voedselbank met als resultaat, een overvolle schuur aan de Vorsterhof 15.

"De inzamelactie was ook dit jaar weer mega succesvol. Ik ben zo trots op de inwoners van Broekland, ik kon er gewoon niet van slapen", aldus initiatiefneemster Herna Dijkman - van Vilsteren. 

Herna en Jos tussen de kratten (Foto: Esther Rikken)
Herna en Jos tussen de kratten (Foto: Esther Rikken)

Een voedselbank schuur

De schuur van Herna en haar man Jos was de afgelopen week één van de inzamellocaties voor de RTV Oost actie, Samen voor de Voedselbank. "We doen dit nu al een aantal jaren en we vinden het fijn. Het kost energie maar we krijgen er ook heel veel energie van. Het contact met de vrijwilligers van de voedselbank is fijn, met Esther van RTV Oost én ook het contact dat we inmiddels met een aantal gebruikers hebben, vinden we heel prettig", aldus Jos en Herna.

Groene kist

Er stond een week lang een groene kist bij de voordeur van Jos en Herna in Broekland. De mensen konden daar de producten achterlaten. Zo kon de inzameling 24 uur per dag doorgaan.

Kistje Broekland (Foto: Esther Rikken)
Kistje Broekland (Foto: Esther Rikken)

Pareltjes

Toon Metz, voorzitter van de Voedselbank Raalte e.o. noemt het getrouwde stel de pareltjes van Broekland. "Wat zijn het toch kanjers die twee". 

Volle kratten in de schuur in Broekland (Foto: Esther Rikken)
Volle kratten in de schuur in Broekland (Foto: Esther Rikken)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren