Grote drukte bij IJsbeelden Festival Zwolle: "Hier krijg je toch dat echte kerstgevoel"

Het IJsbeelden Festival bij de IJsselhallen in Zwolle is vandaag druk bezocht. Rond half twee was de wachttijd opgelopen tot ruim anderhalf uur en adviseerde de organisatie de mensen om later of op een andere dag terug te komen.

In de IJsselhallen zijn veertig taferelen te zien uit beroemde sprookjes en verhalen. Zo zijn onder meer Romeo en Julia, Harry Potter, Pippi Langkous met haar paard en Dracula vereeuwigd in ijs. De enorme beelden zijn door internationale kunstenaars helemaal vervaardigd uit sneeuw en ijs. 

Kerstgevoel

Met een temperatuur van tien graden onder nul geeft het IJsbeelden Festival een beter kerstgevoel dan buiten in de grijze lucht van 7 graden: "Ik wou hier speciaal vandaag heen omdat het kerst is. Ik denk, hier krijg je het echte kerstgevoel", zei één van de vele bezoekers.

De bezoekers moesten wel geduld hebben. De dag begon nog vrij rustig maar aan het begin van de middag stond er een rij van honderden meters om de beeldenhal in te gaan  en vertrokken veel gasten zelfs zonder een ijsbeeld gezien te hebben.

Tegelijk

De kerstdagen zijn voor het festival altijd het drukst. En dan komen veel mensen ook nog tegelijk, tussen 12.00 en 14.00 's middags zodat dan de wachttijden snel kunnen oplopen.

Toch levert de lange wachttijd weinig problemen op, zegt organisator Eric Boekaart: "Het frappante is dat de mensen toch rustig in de rij blijven staan en onderling veel plezier hebben. En straks ook blij het pand weer verlaten en het bijna altijd de moeite waard vonden".

Onzeker

Vorig jaar moest het IJsbeelden Festival worden afgelast nadat het tentdak bezweek door zware sneeuwbuien. De beelden in aanbouw konden niet meer worden gered en een andere locatie was niet zo gauw te vinden. Het was lang onzeker of er dit jaar wel weer een festival zou komen.

Boekaart is blij dat het toch weer is gelukt om een IJsbeelden Festival neer te zetten. Deze keer niet in een tent maar in een loods, met extra sterk dak. "Met hulp van veel mensen, bedrijven en leveranciers hebben we de problemen opgelost en staat het evenement weer, en eigenlijk beter dan ooit". Het IJsbeelden Festival is nog tot en met 3 maart 2019 geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Cultuur ijsbeelden Kerst Nieuws
Deel dit artikel: