Vuurwerkverkoop officieel van start in Overijssel: "Steeds meer kant en klaar"

Voor de één een ramp, voor de ander het mooiste moment van het jaar: de vuurwerkverkoop is vanmorgen in heel Overijssel officieel van start gegaan. De verkoop duurt drie dagen.

Op zondag 30 december mag er geen vuurwerk verkocht worden. Dit jaar is het verplicht een standaard te kopen bij vuurpijlen. 

Nu nog rustig

Bij de Vuurwerkbaron in Zwolle is het nog rustig. "Er zijn al een paar klanten geweest, maar het is nu nog rustig. Over ongeveer twee uurtjes is het hartstikke druk", vertelt een van de eigenaren Bas Potjes. "We verwachten dat het morgen en maandag nog drukker wordt."

Veel klanten bestellen vuurwerk online. "Het web heeft de overhand. De grootste bestelling? Ik denk rond de driehonderd euro."

Verslaggever Jaap Even bij de Vuurwerkbaron in Zwolle

Compoundboxen

Potjes verwacht dat de compoundboxen dit jaar nog meer worden verkocht dan vorig jaar. Dit zijn boxen met verschillende soorten vuurwerk die op elkaar zijn aangesloten door middel van een lont. "Het is een soort vuurwerkshow: één keer aansteken en gaan."

Potjes vervolgt: "Eigenlijk net als in de supermarktbranche verkopen wij ook steeds meer kant en klaar. De consument wordt luier." 

Verwachting

Ondanks dat er steeds meer vraag is naar evenementen waar het vuurwerk wordt afgestoken, verwacht Potjes dat er dit jaar net zoveel of meer vuurwerk wordt verkocht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle vuurwerk Nieuws
Deel dit artikel: