Lennart Thy tweede aanwinst PEC Zwolle, club hoopt nu op Joost van Aken

PEC Zwolle heeft zich voor de tweede keer deze winter versterkt. Lennart Thy heeft een voorcontract getekend, maar moet nog wachten op definitieve vrijgave. Dan zal hij voor anderhalf jaar signeren bij de Zwolse club. De spits vloog vanmiddag al naar het trainingskamp in Mijas. Verder hoopt PEC ook nog verdediger Joost van Aken te strikken, maar dat duurt nog even.

Verder is Alessandro Tripaldelli definitief teruggekeerd naar Italië. Zijn landgenoot Scamacca zal spoedig volgen.

Thy

Thy is in Nederland bekend als speler van VVV-Venlo. Hij werd door de Limburgse club gehuurd van Werder Bremen. Afgelopen zomer vertrok hij naar het Turkse Erzurumspor. Daar werd vorige maand zijn contract verscheurd en dus kan PEC hem transfervrij oppikken.

Stamceldonor

Thy werd vooral bekend door zijn donatie van stamcellen aan een leukemiepatiënt. Vorig jaar miste hij de uitwedstrijd tegen PSV omdat hij een DNA-match had met de patiënt en door die actie zorgde hij dat duizenden mensen zich opgaven als stamceldonor. In september won hij daarvoor de Fair Play-award van de FIFA.

Tweede aanwinst

Thy is de tweede aanwinst van PEC Zwolle sinds de komst van trainer Jaap Stam. Eerder deze week voegde Pelle Clement zich bij de selectie. Hij kwam over van Reading en speelde in de jeugd van Ajax.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: