Met RTV Oost op barre tocht naar de Noordkaap!

‘Durven jullie van Expeditie Oost de uitdaging aan om mee te gaan met de Arctic Challenge 2019?’ Die vraag werd verslaggever Esther Rikken midden december gesteld door de Overijsselse organisatie van deze challenge. En ja hoor, ze durft het aan! Zaterdag 12 januari vertrekt Team Expeditie Oost op expeditie naar de Noordkaap. Via alle mediakanalen van RTV Oost brengen zij de belevenissen en de emoties van de deelnemende Overijsselse teams in beeld.

Arctic Challenge

Zaterdag 12 januari start de 18e editie van de Arctic Challenge 2019 vanuit Hangar 11 op de vliegbasis Twente in Enschede. The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel. 9 dagen. 7000 Km lang. Temperaturen die kunnen oplopen tot -20 graden. Vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap. Arctische omstandigheden.

 

Volg het avontuur

De unieke rijbeleving van de deelnemers staat bij de Arctic Challenge op de eerste plaats. Voor een groot deel bestaat de tour uit rijden over sneeuw en ijs en kunnen de teams in heel extreme omstandigheden terechtkomen. De tour gaat vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Hoe de teams het ervan af gaan brengen en welke ontberingen ze moeten doorstaan? Esther Rikken en cameraman Gerard Hellwich doen dagelijks verslag op Radio en TV Oost, je leest erover op onze website én je volgt het via alle RTV Oost social media kanalen. 

 

Team Expeditie Oost rijdt in een Landrover 2.0D die speciaal voor de Arctic Challenge 2019 door Autobedrijf Münsterhuis beschikbaar is gesteld.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Persberichten Meer
Deel dit artikel: