Stadsetalage wordt draaipunt van duurzaamheid in Deventer

De stadsetalage, een expositieruimte van het nieuwe stadskantoor, moet binnen een half jaar ruimte bieden voor onder meer tentoonstellingen over duurzaamheid.

Organisaties en instellingen uit de stad die interesse hebben, kunnen zich melden bij de gemeente. Wethouder Carlo Verhaar: “Wij bieden een plek voor informatie en advies waarbij exposities van maximaal een half jaar elkaar afwisselen. Thema's als het gasloos maken van woningen en hoe zorg ik voor verkoeling in mijn buurt tijdens een warme zomer zijn voorbeelden daarvan."

Betrokkenheid

Met het initiatief wil Deventer de duurzaamheid in de stad en de betrokkenheid van de burger daarbij verder stimuleren. De expositieruimte is vrij toegankelijk voor belangstellenden. 

Verhaar: "De inhoudelijke invulling moet komen van bedrijven of instellingen; de gemeente stelt de ruimte gratis ter beschikking en zorgt voor verwarming en schoonmaak. Daarnaast is de stadsetalage het visitekaartje van de gemeente en dat vraagt om kwaliteit. Tenslotte moet de inhoud informatief, motiverend en uitnodigend zijn en maatschappelijke meerwaarde hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: