Statenlid 50PLUS noemt achterhouden brief Defensie door Staphorst ''crimineel gedrag''

Provinciale Statenlid Fred Kerkhof van 50PLUS noemt het bewust achterhouden van een brief van het Ministerie van Defensie over de locatie van windturbines door het college van Staphorst crimineel gedrag. 'Onbegrijpelijk dit.'

Defensie verstuurde november vorig jaar een brief over de gekozen locatie van windturbines. Ze zouden te dicht bij het munitieopslagdepot aan de J.J. Gorterlaan staan. Het college van burgemeester en wethouders koos er bewust voor de brief niet te delen met de gemeenteraad.

In een reactie liet de gemeente van Staphorst aan RTV Oost weten dat de brief niet is gedeeld, omdat het ministerie geen officieel bezwaar tegen de plannen aantekent. "Het is een standaardprocedure om dit soort brieven niet met de raad te delen." 

Onverkoopbaar

Lokale fractievoorzitters zetten hun vraagtekens bij de gang van zaken. Ook Provinciale Statenlid Fred Kerkhof is verbaasd over de gang van zaken. 'Het bewust negeren en je bewoners onnodig blootstellen aan gevaarlijke situaties is onverkoopbaar', schrijft Kerkhof op Facebook. 

Kerkhof schrijft dat 50PLUS denkt dat er betere oplossingen denkbaar zijn. 'Kom op Staphorst. Zoek een oplossing waar wel draagvlak voor is', sluit Kerkhof zijn bericht op Facebook mee af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: