Go Ahead Eagles begint kalenderjaar met nederlaag bij Roda JC

Go Ahead Eagles is niet goed begonnen aan de tweede seizoenshelft van de Keuken Kampioen Divisie. De Deventer ploeg ging op bezoek bij Roda JC met 3-1 onderuit.

De eerste kleine kansen waren voor Go Ahead, maar het doelpunt viel na ruim tien minuten aan de andere kant. Debutant Keulen profiteerde van een misverstand tussen Bosz en Lelieveld en schoot via de paal de 1-0 binnen.

Voorsprong Roda bij rust

Een kleine tien minuten later werd het echter alweer gelijk. Langedijk vond Navratil en die tikte van dichtbij de 1-1 binnen. Van Moorsel was een paar minuten voor rust dicht bij de voorsprong voor de Deventer ploeg, maar hij raakte de bal niet helemaal goed met zijn hoofd. De treffer kwam er wel, maar voor de thuisploeg. Uit het niets maakte Engels de 2-1 en dat was ook de ruststand.

Roda sterker na rust

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer en Go Ahead kon niet echt meer overtuigen. Stegeman greep in en verving Van der Venne door Stans, maar dat leverde eerst nog niet veel op.

Slotoffensief Go Ahead

Roda was feller, maar ruim een kwartier voor het einde was er ineens een goede kans voor Go Ahead. Navratil vond Verheydt, maar die schoot in het zijnet. Ook Langedijk kreeg een schietkans, maar die werd voor de doellijn weggehaald. Verheydt dacht even later wel de gelijkmaker te maken, maar de bal caramboleerde net naast. In de slotfase bracht Stegeman debutant Dekker en Bliek nog. Verheydt kreeg nog een kans, maar Go Ahead scoorde niet. Sterker nog, in blessuretijd wipte Engels in een tegenaanval zijn tweede en daarmee de 3-1 binnen.

Roda JC - Go Ahead Eagles 3-1

1-0 Keulen (12)

1-1 Navratil (20)

2-1 Engels (44)

3-1 Engels (90+2)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Van Eijma, Baas, Bosz

Roda JC: Novakovic; Dijkhuizen, Werker, Van Eijma, Keulen; El Makrini, Souren, Verburgh, Milts (Schlösser/90+2); Engels, Remans (Paulissen/85).

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas (Bliek/83); Bakx, Van Moorsel, Van der Venne (Stans/62); Navratil (Dekker/83), Verheydt, Langedijk.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: