Aanstormende journalistieke talenten

RTV Oost zoekt aanstormende journalistieke talenten.

RTV Oost, het publieke mediabedrijf voor Overijssel, brengt nieuws en benadrukt de identiteit van de regio. Online en via radio en tv. RTV Oost is de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel.

 

Zit jij letterlijk en figuurlijk bovenop het nieuws? Heb je ook oog voor de mensen en de verhalen ‘achter het nieuws’? Ben je leergierig en flexibel, misschien ben jij dan wel de journalist in spé die wij zoeken en in wie wij willen investeren. Want op de redactie hebben we ruimte voor...

 
aanstormende journalistieke talenten
 

...met een voorkeur voor levensbeschouwelijk nieuws, die een jaar lang flink wat ervaring wil opdoen via een werkervaringsplaats.

 

Dus als jij net bent afgestudeerd en je hbo-diploma Journalistiek hebt behaald, kun je bij ons je skills ontdekken, aanscherpen en flink wat meters maken. Na precies een jaar kun je dan zeggen dat je een beter beeld hebt van wat een journalist zoal voor de kiezen krijgt.

 

Een aanstormend journalistiek talent:

-    weet wat bij ons publiek leeft en steekt nadrukkelijk daarop in bij de benadering van het nieuws;

-    is in staat nieuws te herkennen en verslaan;

-    is creatief in zijn nieuwsbenadering en zet deze om in concrete uitvoerbare voorstellen;

-    durft live verslag te doen van nieuwsitems op locatie;

-    produceert en monteert zijn eigen nieuwsitems zelfstandig tot een eindproduct, bruikbaar voor de diverse media van RTV Oost;

-    heeft een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de Multimediale Journalistiek of een daaraan verwante studierichting;

-    is gedreven, rijk aan initiatieven en goed in staat zelfstandig te werken;

-    is flexibel inzetbaar t.b.v. ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten.

-    loopt niet weg voor een uitdaging.

 

Daar stellen wij ook wat tegenover:

-    Je krijgt een aanvangssalaris en daarbij flink wat trainingen, die allemaal door ons worden betaald.

-    Omdat je onder de CAO valt, heb je net als iedere andere journalist bij RTV Oost recht op vakantiedagen, 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

-    Je maakt onderdeel uit van de redactie, dus draai je mee in de meeste voorkomende diensten, waarbij juist jij mag laten zien dat je kunt experimenteren met nieuwe media, of met de modernste techniek.  

-    Je krijgt een enthousiaste en professionele organisatie om je heen, die je stimuleert het beste uit jezelf te halen, zodat je na dit jaar klaar bent voor een volgende stap in je carrière.

 

Interesse?

Sollicitaties kunnen per e-mail gestuurd worden naar onze afdeling Personeel & Organisatie (peno@rtvoost.nl). Voor meer informatie kun je bellen met Mario van Santen, telefoon 06-53168622.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vacatures Vacatures en stageplaatsen Meer
Deel dit artikel: