Basisscholen in Westerhaar en Raalte krijgen predicaat Excellente School

Basisschool De Fontein Oranjestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk en De Vogelaar uit Raalte zijn de twee Overijsselse scholen die het predicaat 'Excellent' hebben gekregen.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school onderwijs biedt van goede kwaliteit. Daarnaast onderscheidt zo'n school zich van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel.

Leerrecht

Marrianne Nordt van De Fontein is erg blij met de erkenning. "Op onze school gaan we van leerrecht uit, niet van leerplicht. Dat betekent dat we passend onderwijs bieden voor leerlingen die dat nodig hebben en dat kunnen".

Landelijk

Vanaf vandaag mogen 191 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2018 voeren. 64 scholen in het primair onderwijs, 110 schoolsoorten in het voortgezet onderwijs en 17 scholen in het speciaal onderwijs. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: