Enschedeër raast met 120 km/u door Almelo bij vluchtpoging voor politie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een Enschedeër aangehouden die op de vlucht sloeg in het centrum van Almelo. De man reed weg nadat agenten hem wilden aanhouden omdat hij een verbodsbord negeerde. Tijdens de achtervolging scheurde hij met 120 kilometer per uur door de bebouwde kom.

De achtervolging begon rond 04.15 uur op het Amaliaplein. De man reed met snelheden tot 80 kilometer per uur tussen het uitgaanspubliek door. 

De Enschedeër minderde vaart op de Bornsestraat, waarop agenten hem probeerden te stoppen door zijn auto te rammen. Even leek de achtervolging voorbij. Maar toen de agenten uitstapten, ging de 23-jarige er opnieuw vandoor.    

Pepperspray

Uiteindelijk werd de man aan de Violierstraat klemgereden, waarop hij te voet verder vluchtte. Toen hij via een auto over een muurtje probeerde te klimmen, werd hij gepakt. Agenten overmeesterden hem met pepperspray. Ook de bijrijder is in de boeien geslagen.

De bestuurder bleek onder invloed van drank en niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had hij bolletjes drugs bij zich, die hij tijdens de achtervolging weggooide. 

Beide mannen zijn naar het arrestatiecomplex gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Politie drankrijder Regio Almelo Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: