Expeditie Oost: Giet it oan in 's Heerenbroek?

Een aantal schaatsbanen in de provincie ging vandaag al open, maar ijsbaan in 's Heerenbroek is er niet één van. Maar er wordt wél hard gewerkt op het ijs zodat de baan in ieder geval sneeuwvrij is. "Misschien kunnen we dan morgen open", hoopt Aart Kroeze, voorzitter van de ijsclub.

Het ijs kraakt behoorlijk en lijkt op sommige plekken meer op water dan op ijs, maar volgens Aart Kroeze voorzitter van de ijsclub is het veilig genoeg om er in ieder geval op te werken.

Krakend ijs

"Krakend ijs is het mooiste ijs", vindt hij. Echt schaatsen op het ijs is vandaag in ieder geval niet aan de orde. Maar als het aan Kroeze ligt, gaan ze morgen wel open. Hij is optimistisch en riep vandaag inwoners van het dorp op om te komen helpen.

Even helpen

"We hopen dat we morgen open kunnen. Vannacht gaat het goed vriezen, dus wie weet...". En dan zijn wij als Expeditie Oost de beroerdsten niet: wij hielpen even mee met sneeuwschuiven.

Inwoners van 's Heerenbroek zullen de schaatsen in ieder geval vandaag nog even weg moeten leggen. Houd dit overzicht in de gaten als je wilt weten op welke schaatsbanen in Overijssel er al geschaatst mag worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren