Expeditie Oost: Yes, ook in Twente durven ze het aan! Oald Oatmöske heeft een prinses carnaval

Carnavalsvereniging de Hènige Slepvèènt uit Oud Ootmarsum heeft de primeur in Twente, een prinses carnaval. "We zijn graag bijzonder en het past ook bij deze tijd, een vrouw aan het roer tijdens carnaval 2019".

"De Opperslepcommissie, de groep die verantwoordelijk is voor de keuze van de nieuwe hoogheid, was dit jaar unaniem, we gaan voor een vrouw", aldus Gerard Wassink.

Opperslepster Lieke en Gerard Wassink (Foto: Esther Rikken)
Opperslepster Lieke en Gerard Wassink (Foto: Esther Rikken)

De eerste prinses

"En toen kwamen ze dus bij mij uit. Ik was direct ontzettend enthousiast maar heb er wel even goed over nagedacht. Wil ik wel de boeken ingaan als de eerste vrouwelijke prins carnaval. Waarom ook niet? Dus ik heb toegezegd. Ja, ik wil de allereerste vrouwelijke hoogheid van de Hènige Slepvèènt worden", aldus Lieke de Witte.

In de genen

De 23-jarige jongedame heeft het carnavalsfeest van jongs af aan meegekregen. "En daar ben ik blij mee. Binnen de vereniging ben ik ook zeer actief. Zo ben ik één van de naaidames die de pakken van de loopgroepen voor de diverse optochten bedenkt en maakt", aldus Opperslepster Lieke.

Opperslepster Lieke aan het roer (Foto: Esther Rikken)
Opperslepster Lieke aan het roer (Foto: Esther Rikken)

Iedereen blij

"Wij zijn blij met onze beslissing. We willen ons onderscheiden en misschien ook wel een beetje een statement maken. En tuurlijk was het spannend, hoe zaterdag tijdens de opkomst, het publiek zou reageren. Maar één en al enthousiasme kwam er vanuit de zaal. Het was een onmeunig mooi feest", aldus Wassink.

Zin aan de optocht

"Waar ik het meest naar uitkijk? Geen idee. Alles lijkt mij een enorme ervaring. Maar de optocht in Ootmarsum, waar mijn vader me in een hoogwerker door de stad zal rijden, dat lijkt me echt heel erg gaaf", aldus Lieke.

Opperslepster Lieke aan het roer (Foto: Esther Rikken)
Opperslepster Lieke aan het roer (Foto: Esther Rikken)
Heb jij/jullie ook iets bijzonders op het gebied van carnaval? Laat het ons weten via carnaval@rtvoost.nl.
Wie weet staat Team Expeditie Oost binnenkort bij jou/jullie op de stoep! ALAAF

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren