Lieveheersbeestje voor vermoorde Daan Mellée

Het staat symbool voor het zogeheten zinloos geweld: het lieveheersbeestje. Sinds zaterdagmiddag ligt er een speciale tegel voor de woning aan Het Oosterveld in Enschede, het huis waar afgelopen zomer de 26-jarige Daan Mellée werd vermoord. De tegel is er neergelegd door zijn vader Joop.

Eerder was er in de tuin van de woning een eerbetoon opgericht voor Daan. Zo stonden er letters met zijn naam en brandden er fakkels. Dit is nu vervangen door de speciale lieveheersbeestje-tegel.

Vorige week nog bracht Joop Mellée - in het dagelijks leven muziekdocent - samen met zangeres en rapper Petra 'Queen P' Pelties een single uit als eerbetoon aan Daan. Deze single staat op Spotify, de opbrengsten ervan gaan naar de landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld.

 

Daan werd afgelopen zomer in zijn eigen woning door pistoolschoten van het leven beroofd. In deze moordzaak werden eerder al meerdere verdachten aangehouden, maar allen moesten weer op vrije voeten worden gesteld. Vader Joop zegt er echter alle vertrouwen in te hebben dat de moord op zijn zoon zal worden opgelost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Daan Mellee Nieuws
Deel dit artikel: