Spelende hond breekt been van vrouw in De Lutte

Elke zondag loopt Jan Korbijn met zijn golden retriever Job op het Dassen-Hendrik pad in De Lutte. Daarbij komt hij altijd hond Diesel en zijn baasje tegen. De honden spelen dan met elkaar, maar vorige week zondag ging het anders. Diesel sprong tegen de vriendin van Jan, waardoor zij viel en een been brak. Ze zit ze nu gehavend thuis. Inmiddels is er contact geweest met het baasje van Diesel en wordt de zaak in goede harmonie afgehandeld.

"Toen het vorige week zondag gebeurde, bood het baasje wel direct hulp, maar wij hadden de ernst van de verwondingen nog niet door. We hebben daarom ook geen contactgegevens uitgewisseld", zegt Jan.

Bordjes

Om het baasje van Diesel te vinden had Jan op de route bordjes opgehangen met het verzoek contact op te nemen. "Wij lopen elke zondag dezelfde route. Het baasje van Diesel loopt deze in tegenovergestelde richting en daarom komen we elkaar altijd tegen."

tekst gaat verder onder de foto

De oproep van Jan Korbijn om het baasje van Diesel te vinden (Foto: eigen foto)
De oproep van Jan Korbijn om het baasje van Diesel te vinden (Foto: eigen foto)

Verdwenen

Toen Jan ook afgelopen zondag de route weer liep - in de hoop het baasje van Diesel tegen te komen - waren ineens alle bordjes weer verdwenen. "Ik snap het niet. De touwtjes hingen er nog maar de bordjes waren weg. Ik ben blij dat we nu contact hebben met het baasje van Diesel en tot een oplossing kunnen komen omdat mijn vrouw nu niet kan werken en daardoor schade leidt. We lossen de zaak nu in een prima verstandhouding op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: