Diederik Ebbinge uit Enschede stopt als directeur in de Luizenmoeder

De in Enschede geboren acteur Diederik Ebbinge stopt na het tweede seizoen met De Luizenmoeder. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant. In de succesvolle tv-serie, die hij mede bedacht, speelt Ebbinge schooldirecteur Anton. "Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen; daar heb ik gewoon geen zin meer in."

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt vanaf zondagavond uitgezonden. De eerste reeks was immens populair. Elke aflevering trok miljoenen kijkers. De serie won de Zilveren Nipkowschijf, Ilse Warringa (juf Ank) een Zilveren Televizier-Ster en een Gouden Kalf.

"Ik wil succes niet uitmelken en stop graag op het hoogtepunt", zegt Ebbinge. "Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt. Ik denk dat onze tweede seizoen geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee."

Ebbinge gaat nu onder meer een toneelstuk regisseren. Ook is hij bezig met een nieuw satirisch programma dat in het najaar op NPO3 wordt uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: