Nijkamp woedend en furieus over verplaatsen Ajax-PEC Zwolle: "Het is er doorheen gedrukt"

Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de KNVB. Gisteravond verplaatsen zij de wedstrijd Ajax-PEC Zwolle van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. "We hebben aan de bond laten weten weten dat we er niet aan mee wilden werken, maar het is er gewoon doorheen gedrukt."

Door het besluit van de KNVB heeft Ajax meer tijd om zich voor te bereiden op de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid, maar PEC Zwolle moet nu in acht dagen tijd drie wedstrijden voetballen. Tussen 10 en 17 maart spelen de Blauwvingers tegen AZ, Ajax en Excelsior. "Wij zijn furieus en woedend over dit besluit", aldus Nijkamp. "De spelregels worden tijdens de competitie veranderd."

Bezwaar

"Dit zijn zaken die je niet tijdens de competitie moet doen, maar voor het seizoen moet regelen. We willen best in een weekend van dag wisselen, maar dit is een volstrekt andere optie." PSV heeft ook bezwaar aangetekend, en de contacten met de club uit Eindhoven lopen inmiddels. "We zijn ons nog aan het beraden op stappen."

Spits

Naast het sportieve probleem ziet Nijkamp meer obstakels. "Onze supporters moeten nu op een woensdagavond om half 7 in Amsterdam zijn. Midden in de spits. Dat is bijna onmogelijk. Daarnaast komen we met een vrij weekend te zitten."

Maximale

Gerard Nijkamp verwacht dat in de loop van de komende dagen duidelijk gaat worden wat er gaat gebeuren met de wedstrijd. "Eerst moeten we zorgen dat we de feiten goed op tafel krijgen. Wij gaan in ieder geval tot het maximale."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: