Afvalverwerker eist dat vergunning voor zonnepark Rouveen wordt vernietigd

Afvalverwerker Groenrecycling Rouveen wil niet dat er een zonnepark komt aan de Uithofsweg in Rouveen. Het bedrijf is bang dat de stoffen die vrijkomen bij afvalverwerking, neerdalen op de zonnepanelen. "Dat gaat zorgen voor klachten", voorspelde de advocaat van Groenrecycling vandaag bij de Raad van State.

Groenrecycling eist daarom dat de vergunning voor het zonnepark wordt vernietigd. De vergunninghouder is autobedrijf Hooikammer, die 22.000 panelen wil plaatsen.  

Snelle procedure

Volgens de afvalverwerker heeft de gemeente Staphorst vals spel gespeeld. De vergunning zou zijn verleend via een snelle procedure. Op die manier heeft de gemeente een aantal milieueisen ontlopen.

Bovendien heeft de gemeente op die manier óók een oordeel van de provincie ontweken. De provincie is geen voorstander van zonneparken, maar ziet liever panelen op daken, aldus de advocaat van Groenrecycling.   

'Tijdelijk' zonnepark

Een woordvoerder van de gemeente verdedigt de gevolgde procedure. Deze zou passen bij dit zonnepark, dat na oplevering over tien jaar in ieder geval weer moet worden ontmanteld. Volgens de woordvoerder is ook Staphorst terughoudend bij het toelaten van zonneakkers.

De Raad van State oordeelt over zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
zonnepark Rouveen Nieuws
Deel dit artikel: