Gemeente Zwolle zoekt naar creatief idee voor kunstwerk

Wie heeft er een creatief idee om Artikel 1 van de grondwet in het stadskantoor van Zwolle zichtbaar te maken? Dat vraagt de gemeente Zwolle zich af. "Iedereen die creatieve ideeën heeft, kan deze indienen. De winnaar krijgt geld om het idee uit te voeren."

De gemeenteraad heeft het college in een motie gevraagd om Artikel 1 op een kunstzinnige manier zichtbaar te maken.

Heel Zwolle mag stemmen

Iedereen met een creatief idee om Artikel 1 op een kunstzinnige manier zichtbaar te maken, mag meedoen. Uit de inzendingen kiest een jury eerst drie voorstellen. De drie voorstellen worden dan gepresenteerd aan heel Zwolle. Elke Zwollenaar kan vervolgens zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete ontwerp.

Thorbecke

"Zwolle heeft een bijzondere band met de Grondwet. Zwollenaar Thorbecke, legde in 1848 de basis voor de Nederlandse Grondwet", schrijft de gemeente. In Artikel 1 van de Grondwet staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld. Verder staat in Artikel 1 dat discriminatie, op welke grond dan ook, is verboden.

Mee doen?

De gemeente heeft de volgende voorwaarden.

  • Maak een schets van het uiteindelijke resultaat waaruit ook duidelijk blijkt hoe de presentatie geplaatst gaat worden. De locatie van het kunstwerk is op / achter/ voor de glazen wand of op de binnenplaats van het stadskantoor.
  • Licht kort je voorstel toe: hoe ben je op het idee gekomen? Waarom heb je voor de gebruikte materialen en technieken gekozen?
  • Omschrijf kort je werkwijze en de technieken en materialen die je gebruikt. De tekst van Artikel 1 moet op één of andere manier verwerkt worden in je voorstel van de presentatie.
  • Het maximale budget is € 4.500,- inclusief materiaalkosten, houd daar rekening mee. Ook moet je het ontwerp zelf kunnen uitvoeren.
  • Mail je ontwerp en de toelichting naar S.Wiersma@zwolle.nl
  • Insturen kan tot 31 maart 2019

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Cultuur kunstwerk Nieuws
Deel dit artikel: