Madelief (12) uit Olst doet mee aan de klimaatmars

Madelief Smit (12) uit Olst liep afgelopen zondag mee met de klimaatmars in Amsterdam. "Zo kunnen we laten zien dat wij ook een stem hebben."

Madelief is een van scholieren uit Olst die elke vrijdag in Deventer staakte om aandacht te vragen voor een eerlijk een effectief klimaatbeleid. "Als het zo doorgaat met het klimaat, denk ik dat ik niet zal doodgaan van ouderdom", vertelde ze in een eerdere reportage van RTV Oost. 

Foto

Om haar stem te laten horen reisde ze afgelopen zondag met vriendinnen en haar moeder met de trein naar Amsterdam. Met de zelfgemaakte kartonnen borden hadden de dames behoorlijk wat bekijks op het station. "Zo goed dat jullie dit doen", reageert een medereiziger, terwijl ze met haar smartphone een foto maakt van de jonge actievoerders. 

 

Regen

De dag zelf was vooral koud en nat. Toch waren er 40.000 mensen uit heel Nederland op de been om te demonstreren. Ook Madelief en haar vriendinnen lieten zich niet afschrikken door de regen. Madelief: "Ik hoop dat de regering ziet hoeveel mensen zich ondanks de regen inzetten voor het klimaat, en dat ze maatregelen gaan nemen." 

Staken

Aan het einde van de dag zijn de woorden 'Safe the World' op de kartonnen borden doorgelopen en uitgeveegd door de regen. Maar ze blijven voor Madelief net zo duidelijk als voor de mars. Nat en koud maar tevreden reist ze terug naar Olst. Waar aanstaande vrijdag gewoon weer een staking voor het klimaat op het programma staat. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Groen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: