Gratis concert als housewarming voor nieuwe noabers Sibculo

Geen traditionele housewarming, maar een gratis concert voor de nieuwe noabers. Nadat Bo en Vera onlangs zijn neergestreken in Sibculo besloten ze hun kersverse plaatsgenoten te trakteren op muziek. Zondagmiddag 17 maart geeft het muzikale stel een ‘kennismakingsconcert’ voor hun nieuwe plaatsgenoten.

Het was liefde op het eerste gezicht. Toen Bo en Vera vorig voorjaar door Sibculo reden en zagen dat het voormalige café/zalencentrum Brink te koop stond, besloten ze meteen toe te slaan. Vera komt uit Deventer en Bo uit Den Bosch. “Maar we zijn beiden geboren en getogen in dorpen. De rust, de weidsheid en natuur doen ons goed”, vertelt Bo.

Bo - of Big Bo zoals zijn artiestennaam luidt - is muzikant, producer en studiotechnicus. Partner Vera verzorgt het management en neemt de productie voor haar rekening, naast haar baan als kunst- en groendocent aan het Zone College in Almelo.

Fantastisch verhaal

Op dit moment toeren beiden door Europa met de solo-shows van Big Bo. Daarnaast draait de voorstelling ‘Preaching the Blues’ in de Nederlandse theaters en gaat het duo deze maand van start met een reeks bluesconcerten op lagere scholen in Drenthe. Onder het motto: blues verbindt en kent een indrukwekkende geschiedenis. “Het is telkens weer fantastisch om dat verhaal te mogen vertellen”, aldus Vera.

Volop ideeën

Na hun eerste aangename kennismaking met Sibculo zijn Bo en Vera in het dorp neergestreken. In het vroegere café willen ze straks een mooie opnamestudio bouwen. Bedoeld voor het opnemen van muziek. “Af en toe een intiem bluesconcert of een gezellig feestje en zo hebben we nog wel meer ideeën”, zegt Bo.

Kennismakingsconcert

Als een soort van housewarming verzorgt het duo voor hun nieuwe noabers een kennismakingsconcert. Dat gebeurt zondagmiddag 17 maart bij café Boszicht aan de Gemeenteweg 8. “Dat wordt feitelijk onze eerste echte kennismaking en we zien er erg naar uit om iedereen te mogen begroeten.”

Het optreden duurt van 15.30 tot 19.00 uur, de entree is gratis.

 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sibculo Nieuws
Deel dit artikel: