Samenvatting meet up Tubbergen: zorgen over landbouw en natuur in Overijssel

RTV Oost trok de afgelopen weken met Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel de provincie in om met inwoners van Overijssel, organisaties en politici verder te praten over Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel. We waren in Steenwijk, Tubbergen, Zwolle, Diepenheim en vanavond zijn we in Bathmen.

Van die avonden is een registratie gemaakt. Samenvattingen daarvan zenden we de komende dagen uit op TV Oost, maar uiteraard ook online.

Hoe bewaak je de balans?

De tweede meet up was in Tubbergen en daar was het volle bak. Veel boeren uit de omgeving meldden zich in zalencentrum De Delle om mee te praten over hoe het verder moet met landbouw en natuur in Overijssel. Hoe bewaak je de balans? Hoe zorg je ervoor dat het aantal weidevogels in de provincie niet nog verder daalt? En de boer zelf, heeft die nog toekomst in Overijssel en hoe ziet die toekomst er dan uit? 

In de zaal ontstond een discussie over het coulisselandschap in de provincie. Is dat landschap nog mooi gevarieerd als vroeger of zien we steeds meer weilanden die er als een biljartlaken bij liggen?

De samenvatting van de meet up in Tubbergen is hieronder te zien. 

Wil je meer weten over Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel? Klik op onderstaande afbeelding. 

My Page

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: