Belangrijke Ezafzafi vindt zege van van Excelsior op DETO terecht

Hakim Ezafzafi had vanmiddag een belangrijke rol bij de zege van Excelsior'31 op DETO. Hij scoorde kort na rust de gelijkmaker en gaf de assist bij de winnende treffer van Hielke Penterman. Hij vond de zege van de Rijssenaren terecht.

"Over de hele wedstrijd gezien denk ik wel. Ik denk dat DETO wel heel goed, gedisciplineerd hun taken heeft uitgevoerd verdedigend gezien. Het was voor ons heel moeilijk om tussendoor te voetballen. De eerste helft lag het tempo ook wat te laag. Dat hebben we de tweede helft wat omhoog geschroefd en dan zie je toch dat je daar iets meer mee kunt forceren."

De aanvaller scoorde binnen een minuut na rust de gelijkmaker. Een goed moment: "Dan is het gewoon belangrijk dat je heel vroeg een aansluitingstreffer maakt. Anders zakt bij ons de moed in de schoenen en dan krijgen zij natuurlijk het geloof dat er echt wat te halen valt. En als wij vroeg de 1-1 maken krijgen wij weer het geloof dat het makkelijk moet kunnen."

"Knik hem nog even binnen"

Bij DETO ging doelman Anthony van Zaltbommel in de laatste minuut mee en kopte nog bijna de 2-2 binnen: "Ik dacht ik knik hem nog even binnen, maar het mocht niet zo zijn", zegt de doelman ondanks de nederlaag met een glimlach. DETO speelde erg verdedigend, maar dat moet volgens de doelman wel: "We hebben tegen elkaar gezegd: als we zo wedstrijden moeten winnen, dan moet dat maar. Het heeft de afgelopen weken goed uitgepakt, maar vandaag zie je toch dat een Excelsior daar wel onderuit kan voetballen."

In de video's de volledige reacties van Ezafzafi en Van Zaltbommel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.