Grensgeval in Diepenheim bij verkiezing voor waterschappen

De familie Sipma uit Diepenheim mag als iedere andere Nederlander komende woensdag stemmen voor zowel Provinciale Staten als de waterschappen. Wat dat laatste betreft is de familie letterlijk een grensgeval.

"Ons huisadres is gevestigd in het gebied van waterschap Vechtstromen", zegt zoon des huizes Mathijs Sipma. "Twee derde van ons bedrijf ligt in het gebied van Rijn en IJssel. Het zou toch logisch zijn dat we mogen stemmen voor dat bestuur."

'Lijstduwer'

Nadere bestudering van de stempas leert dat er toch voor Vechtstromen gestemd moet worden. "Ik ben zelfs gevraagd lijstduwer voor het CDA te worden bij Rijn en IJssel. Voorwaarde is wel dat ik moet verhuizen naar het gebied van dat waterschap. Dat doe ik natuurlijk niet."

De grens tussen beide waterschappen ligt op een meter of tien van de voordeur, aan de rand van de Schipbeek. "Die ligt in het gebied van Rijn en IJssel. De precieze grens ligt zelfs aan onze kant. Trek 'm twintig meter deze kant op en het probleem is opgelost", lacht Sipma junior.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.