Onderzoek naar nieuwe motorclub Darahbaru Enschede

Justitie, politie en gemeente gaan onderzoeken of er met de oprichting van Darahbaru MC in Enschede sprake is van voortzetting van een verboden club. Dat zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. "En als daar sprake van is, dan gaan we handhaven", aldus de woordvoerder.

Deze week werd duidelijk dat in Enschede een nieuwe motorclub is opgericht met de naam Darahbaru, dat 'nieuw bloed' betekent. Veel van de leden, naar verluidt al honderd, waren voorheen lid van de inmiddels verboden motorclub Satudarah. 

"We hebben signalen dat dit soort initiatieven ook elders spelen", zegt de woordvoerder van het Landelijk Parket OM. "Er zijn natuurlijk meer clubs verboden. We houden het niet 'alleen maar in de gaten', het is meer dan dat."

In de stad en op social media vertonen de leden van de nieuwe MC zichzelf met hun leren hesjes. Die lijken qua kleurstelling op die van de verboden club Satudarah, maar zijn net even anders. Het logo van Darahbaru vertoont een schedel met daaronder twee gekruiste skelet- handen. Opvallend detail: op de schedel is het stadswapen van Enschede te zien, waar bloed vanaf druipt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Satudarah Nieuws
Deel dit artikel: