Culturele zondag in Enschede

Op zondag 31 maart viert Enschede de lente met de eerste Culturele zondag van het jaar. De lente wordt dit keer gevierd op het Wilminkplein en het Stationsplein. Kunstenaars, muzikanten, zangers en dansers komen uit hun ateliers en repetitieruimtes, stoffen alles af en laten het publiek zien waar ze op gebroed hebben. Niet alleen culturele professionals doen mee, ook amateur, creatieve ondernemers, verenigingen of instellingen toveren de straten van de binnenstad om in podia en expositieruimtes.

Op het Wilminkplein en het Stationsplein wordt volop buiten gespeeld. Tussen 13:00 en 17:00 zijn er optredens van koren, muzikale duo’s, singer songwriters en streetdancers. Ook Hengeloër Eddy Grovell, bekend van The Voice Senior, is er. Hij start met een zang- en bodypercussie-workshop. 

 

Kaliber Korenfestival

Tijdens het Korenfestival van Kaliber Kunstenschool treedt het koor Multiple Voices onder leiding van Anouk Snellink op. Zij stonden in de finale van het Rabo Open Podium, gaven concerten in Wenen en Duitsland en wonnen de tweede prijs tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in België. Op 31 maart staan 's middags zes koren van Kaliber op het podium en treden alle koren en deelnemers van de workshop samen op.

 

Workshops

Er zijn ook andere workshops. Er wordt geschilderd, met water gespeeld, gebouwd, met spuitbussen gespoten en je kunt leren jongleren.  

 

Ook is de nieuwe stadsdichter van Enschede, Jos Eertink aanwezig. De boekenkast met gratis boeken is vaak onderdeel van de Culturele Zondag, dit keer zijn dat spelletjes.

 

Vier Culturele Zondagen in 2019 
In 2019 zijn er 4 Culturele Zondagen, bijna alles is gratis te bezoeken. De volgende Culturele zondag is op 02 juni en heeft het thema KleurRijk. In Enschede wonen en werken 160 verschillende nationaliteiten, er is dan kunst en cultuur uit de hele wereld te zien. Locatie: Ei van Ko, van Loenshof, Koningsplein. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: