Voor het eerst géén wielerronde tijdens Nacht van Hengelo

Wie aan de Nacht van Hengelo denkt, denkt aan wielrennen. Toch wordt er tijdens de 44e editie van de Nacht niet door het centrum gefietst. En dat is voor het eerst.

De organisatie krijgt de wielerronde dit jaar letterlijk en figuurlijk niet rond. De Hengelose binnenstad wordt op veel plekken verbouwd, waardoor het gebruikelijke parcours niet gereden kan worden. Maar er zijn meer bezwaren. 

Er is namelijk ook niet genoeg geld om een aantrekkelijke groep wielrenners naar Hengelo te lokken. Het evenement wordt immers steeds groter en daarmee ook duurder: er moesten keuzes worden gemaakt. 

Muziek 

De organisatie zet daarom vol in op de muzikale invulling van de Nacht. Er komt een 'spetterend programma' in de binnenstad, inclusief concert op het marktplein. Wie er gaan optreden, is nog niet bekend. 

"We verwachten binnenkort de eerste namen bekend te kunnen maken", zegt organisator Johan de Jong. "We streven ernaar om een breed kwalitatief programma neer te zetten voor jong en oud, maar het is natuurlijk wel kort dag."

De Nacht van Hengelo is vrijdag 31 mei. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nacht van Hengelo Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: