Twentse taxateur vrijgesproken van fraude met Enschedese uitgaansboulevard Go Planet

Er is geen taxatiefraude gepleegd bij de verkoop van uitgaansboulevard Go Planet in Enschede. Dat oordeelde de rechter vandaag in de rechtbank van Amsterdam. Een taxateur uit Rossum was ook verdachte in de zaak.

Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen tot twee jaar tegen de verdachten. Volgens de rechter kan valsheid in geschrifte niet worden bewezen en daarom zijn alle verdachten vrijgesproken.

Hoofdverdachte

Hoofdverdachte in de zaak was de Amsterdamse vastgoedhandelaar Klaas H. (58). Medeaandeelhouders zouden voor miljoenen zijn opgelicht, terwijl de fiscus voor ruim 5,7 miljoen euro zou zijn benadeeld.

Lage taxatie

De taxateur uit Rossum zou in 2007 Go Planet opzettelijk te laag hebben getaxeerd, zodat zijn opdrachtgever miljoenen verdiende ten koste van de mede-eigenaar en de belastingdienst. In 2007 taxeerde de man, werkzaam voor het toenmalige DTZ Zadelhoff in Enschede, het pand op 2,5 miljoen euro.

Verhullende constructie

Het complex is in augustus 2007 verkocht door eigenaar 'MuseumVastgoedGroep' voor 2,5 miljoen euro aan een Zwitsers bedrijf dat op naam stond van de ex-vrouw van H.

Een half jaar later, in maart 2008, kocht een groepje Twentse ondernemers Go Planet voor 8 miljoen euro. Justitie vermoedde taxatiefraude, maar daar was volgens de rechter onvoldoende bewijs voor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Planet rechtbank taxatiefraude Nieuws
Deel dit artikel: