Werkstraffen voor voetbalgeweld in Almelose binnenstad

Acht leden van de harde kern van sc Heerenveen zijn door de rechter in Almelo veroordeeld tot werkstraffen van 40 uur. De mannen van 21 tot 32 jaar oud waren betrokken bij rellen voorafgaand aan de wedstrijd Heracles tegen de Friese club op 1 april 2017.

Volgens de rechter is bewezen dat de supporters een groep Heracles-fans aanvielen bij een café aan de Adastraat in het centrum van Almelo. Een aantal van de Friezen wist het café binnen te dringen, maar werd tegengehouden door Heracles-fans die zich wapenden met stoelen en ander meubilair. Bij de rellen raakte het café flink beschadigd. 

De acht hebben zich allemaal beroepen op hun zwijgrecht. Op die manier hoopten ze een veroordeling lastiger te maken, maar ze hadden niet gerekend op ervaren 'voetbalspotters' van de politie. Die bekeken beelden op Dumpert en van de bewakingscamera van het café en herkenden meteen een aantal bekende harde kern-leden.

Omdat alle acht na de rellen staande waren gehouden en op de foto werden gezet, konden ze er niet onderuit dat ze daadwerkelijk in Almelo waren.

De opgelegde werkstraf is korter dan normaal. Dat komt omdat het uiteindelijk net iets meer dan twee jaar duurde voordat de rechtszaak diende. De voetbalfans kregen van de KNVB stuk voor stuk een stadionverbod van achttien maanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: