Herkennen Deventenaren hun nieuwe burgemeester?

Gisteravond werd Rob König (D66) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Deventer. Naar verwachting zal hij in een installatieraad op 6 juni worden geïnstalleerd, maar kent Deventer zijn nieuwe burgemeester al?

Sinds afgelopen zomer is hij al de waarnemend burgemeester van Deventer, maar bij het zien van de foto rinkelt er bij veel Deventenaren nog geen belletje. "Is het iemand van een partij?" en "ik zou het zo niet weten", luidden enkele reacties.

Maar aan die onbekendheid komt volgens König snel een einde. "Het is logisch dat mensen mij nog niet kennen, omdat het een tijdelijke benoeming was. Nu het een definitieve aanstelling is, ga ik de komende periode meer tijd nemen om de Deventenaar te leren kennen."

"Als burgemeester wil ik graag toegankelijk zijn voor alle inwoners en ik wil oog houden voor de ontwikkeling van de gemeente op de lange termijn. Daar wil ik tijd en energie in steken."

Volgens de inwoners van Deventer moet hij ook in andere zaken tijd en energie steken. "Meer uitgaansgelegenheden en in ieder geval goed voor de Eagles zorgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Regio Deventer burgemeester D66 Nieuws
Deel dit artikel: