Overzicht: Borhave bijna veilig, Kwiek nieuwe koploper, TT Tigers begint goed

We houden je ook vandaag weer in één overzicht op de hoogte van de gebeurtenissen bij de Overijsselse sportclubs op het hoogste niveau. Blijf dit bericht vernieuwen voor het laatste nieuws.

Borhave bijna veilig, DSVD niet

De handbalsters van Borhave boekten een belangrijke zege in de degradatiegroep. Het won met 35-25 van Foreholte en is daardoor dicht bij lijfsbehoud in de eredivisie. De nummers één en twee handhaven zich. DSVD was tot vandaag tweede, maar verloor van SEW en zag die ploeg daardoor de tweede plek overnemen. Foreholte degradeerde door de nederlaag van vanavond. Er zijn nog twee duels te spelen voor de vier ploegen in de degradatiegroep.

Kwiek koploper nacompetitie

Een stapje lager deed Kwiek goede zaken in de nacompetitie van de 1e divisie. Het won van ZAP en nam daardoor de koppositie over in de poule. De winnaar na een volledige competitie met vier ploegen strijdt met de nummer voorlaatst van de degradatiegroep van de eredivisie om een plek in de hoogste klasse voor komend seizoen.

Simpele zege Landstede Basketbal

De basketballers van Landstede hadden vanmiddag weinig moeite met Apollo Amsterdam. In de hoofdstad werd het 63-87. Door die zege is de Zwolse ploeg weer even koploper, maar ZZ Leiden kan die vanavond weer overnemen.

Tex Town Tigers begint sterk

De softbalsters van Tex Town Tigers begonnen sterk aan het nieuwe seizoen in de Golden League. Nieuwkomer Twins werd in Oosterhout op twee nederlagen getrakteerd. De eerste ging met 8-1 naar de Enschedeërs, de tweede met 9-4. Dit is de stand na de eerste speelronde.

Ravijn naar play-offs

De mannen van Het Ravijn wonnen het laatste duel in de reguliere competitie van ZPC Amersfoort en is daardoor zeker van een plek bij de eerste acht en daarmee de kwartfinales van de play-offs. Lees hier het uitgebreide bericht.

De dames van Het Ravijn sloten ook af met een zege. De Zaan werd met 10-6 verslagen. De Nijverdalse ploeg wist al dat het als vierde zou eindigen. Het speelt in de kwartfinales van de play-offs tegen de nummer vijf. Dat is ZVL geworden.

Geen finale Set-Up

De volleybalsters van Set-Up'65 hadden vanavond nog een minimale kans om de finale om de landstitel te bereiken, maar die droom vervloog al snel bij Eurosped. Lees hier het uitgebreide bericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: