Duo-fiets voor Leonie uit Balkbrug dankzij de inzet van overgrootmoeder Aly

Het is gelukt: middels een boekenkraampje op de oprit en heel veel goodwill van mooie mensen in Overijssel heeft de familie Hilberink uit Balkbrug een duo-fiets aan weten te schaffen voor 'kleindochter' Leonie.

"Dit is een droom die uitkomt. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou lukken", aldus een enthousiaste overgrootmoeder. "Het voorjaar is begonnen, de zon gaat de komende tijd volop schijnen en dan kan ik met mijn meissie naar buiten. Hoe mooi is dat?"

De boekenkraam

In juli 2018 stuitte Team Expeditie Oost op een boekenkraam op de oprit van het woonhuis van Aly Hilberink en haar man. De opbrengst van de boeken was bestemd voor de jonge Leonie, een meervoudig beperkt meisje.

Een boekenkraam voor Leonie (Foto: Esther Rikken)
Een boekenkraam voor Leonie (Foto: Esther Rikken)

Media-aandacht

"Het was fantastisch dat jullie aandacht aan ons initiatief getoond hebben en de actie hebben omarmd. Mede hierdoor is alles in een stroomversnelling gegaan. We kregen donaties én we konden zelfs bij de gemeente terecht voor een vergoeding", aldus Aly.

Samen met de familie ging Team Expeditie Oost afgelopen november naar Huka in Oldenzaal. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricage van dergelijke fietsen. De familie zocht de meest geschikte uit en kwam erachter dat ze nog even door moesten sparen.

Jaaaa, op de nieuwe fiets (Foto: Gerard Hellwich)
Jaaaa, op de nieuwe fiets (Foto: Gerard Hellwich)

"Dat bezoek was meer dan fantastisch!" aldus een trotse oma. "We zijn goed geholpen en we hebben ook nog eens een schenking mogen ontvangen van vijftienhonderd euro. Prachtig. En nu? Nu zijn we terug en hebben we het geld bij elkaar en kan de fiets mee naar Balkbrug."

Een trotse moeder

"Het is super dat mijn oma dit voor onze Leonie doet", zegt moeder Jessica. "Ze houdt zoveel van haar achterkleindochter en ik denk dat ze straks uren samen zullen rondfietsen door de omgeving."

Leonie is negen jaar en kan straks naast 'oma' zitten en niet meer ervoor of erachter. "Heel fijn", vindt Jessica. "Leonie kan namelijk niet praten en doordat je naast haar zit, is er toch contact."

Team Expeditie Oost op visite (Foto: Esther Rikken)
Team Expeditie Oost op visite (Foto: Esther Rikken)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.