Met mooi paasweekend in vooruitzicht opent buitenbad Hasselt de deuren

Bij openluchtbad Ariën Prins van Wijngaardenbad in Hasselt zijn de deuren vanaf vanochtend weer geopend voor zwemmers. En die waren er meteen! "Het weer is heerlijk, als je binnenkomt denk je: heerlijk, het is weer zomer!"

Vanochtend vroeg moesten de laatste puntjes nog op de i worden gezet, maar om 11.00 uur was het zover en gingen de deuren open. En lag de eerste bezoeker ook al meteen in het water. "Ik kon niet wachten, ik hou erg van zwemmen. Dus om elf uur moest ik er zijn."

Drukte

Ook Raymond Spijkerman van het zwembad is blij dat de deuren weer open zijn. "Het is drukker dan we hadden verwacht om elf uur op een woensdagochtend." En net als vorig jaar zijn ze er heel vroeg bij in Hasselt. "We hebben het voorrecht om met mensen te werken die bij ons in dienst zijn."

"Als we denken 'het begint wat stabieler te worden', gaan we ons voorbereiden. Dan zijn we afhankelijk van de vorst die april nog wel eens wil brengen. Komt die niet, dan kunnen we open, zoals nu."

Mooi paasweekend

En precies op tijd ook, want het paasweekend dreigt heel mooi te worden. "Als we kijken naar de weersvoorspellingen dan verwachten wij er heel veel van", zegt Spijkerman. "Maar, is iedereen al ingesteld op een buitenbadseizoen? Wij zijn er in elk geval klaar voor!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hattem IJsseldelta zwembad zomer Nieuws
Deel dit artikel: