PEC Zwolle wacht drukke transferzomer na 'nee' Van der Hart: ''Op zoek naar een opvolger''

PEC Zwolle moet op zoek naar een nieuwe doelman. De club had Mickey van der Hart, de eerste keus in de provinciehoofdstad, ook volgend seizoen nog graag onder de lat zien staan, maar de 24-jarige sluitpost gaat niet in op een Zwolse aanbieding.

Van der Hart beschikt bij PEC Zwolle over een aflopende verbintenis en wachtte lange tijd op een aanbieding. Deze heeft hij nu dus naast zich neergelegd. "Mickey gaat op zoek naar een avontuur in het buitenland. Dat hebben we te respecteren en we gaan dus op zoek naar een opvolger", zo laat technisch directeur Gerard Nijkamp desgevraagd weten.

Ook Boer weg

Doordat Diederik Boer in een eerder stadium al liet weten na het huidige seizoen een punt achter zijn profcarrière te zetten, keert ook hij niet meer terug in het doel van PEC Zwolle. Wel blijft hij verbonden aan de club, maar in welke rol is vooralsnog onbekend. Wat er met Mike Hauptmeijer gebeurt, die momenteel nog wordt uitgeleend aan Achilles'29, is nog onduidelijk. De gehuurde Australiër Dean Bouzanis keert terug naar Melbourne FC. 

Opvolger Stam

PEC Zwolle wacht sowieso een drukke transferzomer. Naast de zoektocht naar twee nieuwe goalies, is ook trainer Jaap Stam bezig aan zijn laatste maanden in het MAC3PARK Stadion. Hij staat volgend seizoen als hoofdtrainer aan het roer bij Feyenoord. "We zijn in gesprek met verschillende kandidaten, maar een nieuwe trainer hebben we nog niet", aldus Nijkamp. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.