PEC Zwolle speelt vier duels voor spek en bonen: "Maar we willen graag nog stijgen op de ranglijst"

PEC Zwolle lijkt de rest van het seizoen voor spek en bonen te spelen. De ploeg is vrijwel zeker veilig en hoeft na de 2-0 nederlaag tegen Willem II ook niet meer te denken aan de play-offs om Europees voetbal. Toch heeft de ploeg van trainer Jaap Stam nog een doel voor de laatste vier wedstrijden.

"We hebben naar elkaar uitgesproken dat we heel graag nog wat plaatsen willen stijgen op de ranglijst", zegt vertrekkend doelman Mickey van der Hart. "Na de eerste seizoenshelft zou het wel fijn zijn als je rond de tiende, elfde plek kunt eindigen. Daar moeten we nog wel wat punten voor halen, dus we hebben nog genoeg om voor te spelen."

Namli fit
Younes Namli, die vorige week geblesseerd uitviel, trainde vrijdag gewoon mee en kan spelen tegen Vitesse. Stam kan niet beschikken over Thomas Lam, die dit seizoen niet meer in actie komt vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Yuta Nakayama liep in de wedstrijd van Jong PEC Zwolle tegen Jong Heracles een lichte blessure op en kan tegen Vitesse niet in actie komen. Ook Dico Koppers en Denis Genreau zijn niet inzetbaar.


Radio Oost

Het duel in GelreDome begint zaterdag om 19.45 uur. In De Oosttribune op Radio Oost wordt live verslag gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: