Deze paasvuren kan je dit paasweekend bewonderen

Afgelopen week werd het ene na het andere paasvuur afgelast. Gelukkig zijn er nog heel wat bulten die dit paasweekend wel in brand mogen. Op het kaartje hieronder zie je welke dat zijn.

In heel Overijssel heeft de veiligheidsregio fase 2 afgekondigd. Dit houdt in dat het risico op natuurbranden hoog is en dat deze branden zich door de droogte en mogelijke wind snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. 

Veiligheidsmaatregelen aangescherpt

Onder meer de gemeenten Enschede, Steenwijkerland, Dalfsen, Staphorst, Hardenberg en Olst-Wijhe hebben daarom de paasvuren in de verschillende dorpen verboden.

In de gemeenten waar de vreugdevuren wel mogen doorgaan zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Zo mogen in bijna alle gevallen de paasvuren niet te hoog worden en moet het publiek op veilige afstand kunnen staan.

Daarnaast moeten kwetsbare objecten zoals tenten, rieten daken, bos en heide op een afstand van tien keer de hoogte van het paasvuur staan. Ook eisen gemeenten dat er een bepaalde hoeveelheid water op locatie aanwezig is en dat het terrein van te voren is nat gemaakt. 

Daarnaast mogen er in veel gevallen geen brandende fakkels worden gebruik tijdens optochten en kunnen de paasvuren alsnog worden afgelast as er sprake is van windkracht 4 of harder. 

Afgelast of niet? 

Op onderstaand kaartje staan alleen georganiseerde paasvuren. In het rood de paasvuren die niet doorgaan in het groen de paasvuren die vooralsnog doorgaan. Door te klikken op een paasvuur krijg je meer informatie. Mist er een paasvuur of klopt er informatie niet? Laat het weten via WhatsApp: 06 570 33333. 

Dit kaartje wordt continu geüpdatet. Het kan enkele minuten duren voordat een aanpassing is doorgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
paasvuren Paasvuur droogte Nieuws
Deel dit artikel: