Grote dag voor FC Twente: club op de drempel van de eredivisie

Het wordt een spannende dag voor iedereen met hart voor FC Twente. De club kan vandaag kampioen worden van de eerste divisie. Dan moet vanmiddag gewonnen worden van Jong AZ. Bij een gelijkspel of nederlaag is FC Twente afhankelijk van Sparta Rotterdam dat op bezoek gaat bij Jong PSV. 

Vorig jaar verkeerde FC Twente en iedereen die de club lief heeft in diepe rouw na de degradatie, maar vandaag maken supporters en de club zich op voor een groot feest. 

In het centrum van Enschede is het duel te volgen op grote schermen. Naar verwachting komen daar vele duizenden mensen op af. De gemeente adviseert iedereen om zoveel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer naar de stad te komen. 

RTV Oost live vanuit centrum Enschede

RTV Oost doet vanmiddag vanaf één uur live verslag vanuit de binnenstad, waar een camera gericht zal staan op het publiek dat op het Van Heekplein op grote schermen de wedstrijd volgt. Daarnaast staat er een webcam op de radiocommentatoren die vanuit het stadion verslag doen van het duel. Het duel is uiteraard ook live te volgen op Radio Oost.

Als FC Twente vanmiddag kampioen wordt, keert de club binnen een jaar terug naar de eredivisie.

Hoe het FC Twente tot nu toe verging in de eerste divisie zie en hoor je in onderstaand seizoensoverzicht. 

Wil je meer zien en lezen over het roerige seizoen van FC Twente, klik dan op onderstaande afbeelding voor de longread FC Twente na de degradatie: de weg omhoog.

FC Twente na de degradatie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: